Ojojoj, very glad Lisa idag!

För precis en vecka sen så var jag hos en dietist. Hon vände upp och ner på min vardag ;o Helt plötsligt skulle jag äta mer för att gå ner i vikt. Så jag följde hennes råd (de har jag skrivit om tidigare i bloggen) och åt mer. Furkost, mells, lunch, mellis, middag, kvällsmål. Och idag fick jag väga mig igen. De tog mig 30 minuter att våga ställa mig på denna humörsavgörande pryl som låg på golvet redo att känna min tyngd. Gustav ropade hejar-rop utanför badrumms-dörren. Till slut vågade jag mig upp. Jag hade gått ner 4 kg! Jag blev så glad att jag ställde mig framför Gustav och mamma och hoppade av glädje samtidigt som jag ropade: DE DALLRAR MINDRE NÄR JAG HOPPAR!! ;D:D:D:D

Så de var en bra start på dagen. :)

Igår, var den mest idrottsilga dag ajg haft på länge! Jag gick TVÅ (!) golfrundor! de innebär ca 10 timmars promenad för de som inte spelar golf. :) De kändes i kroppen efteråt måste jag erkänna. Men åh så underbart de var! Jag och Gustav gick en runda så sent som 17:25. då hade vi nästan hela banan för oss själva och spelade i solnedgången. Jag njöt som  bara den. Spelet gick sjukt bra de med! :)

All motion i solnedgång är ganska underbar faktiskt. JAg föredrar att motionera där de är vackert runt omkring mig. Tänk er att gå en promenad längst med vatten, typ en sjö eller ett hav. Höra alla naturliga ljud som typ fågelkvitter och vågorna skvalpa! och jämför de med att gå en promenad vid typ reningsverk och asfalterade områden med enbrart brum och makaniska läten. Helt sjukt vilken skilnad. Så mitt tips till dig som har svårt för att ta dig ut är; Hitta ett stråk där du trivs! Trivs du i skogen, ja, gå då i skogen! :) Liksom, gå vackert!

/Lisa


Golf idag dårå!

Ja, idag spelade jag då golf. Den absolut bästa motionen man kan få! Rask promenad i 5 timmar, och idag fick jag solbränna på köpet, helt underbart! Kom dessutom 2a idag. Då känns de extra bra.

Annars har mamma och jag satt i vår nya Timo skiva i bilen och rockat loss ordentligt! Jag kan rekomendera den skarpt! Outcast är verkligen OSLAGBAR! Lyssna på den.

Jag kan dessutom rekomendera alla läsare att sjunga i duschen! Man lär sig verkligen mycket av dusch-sjungande. Man hör bättre och vågar ta i lite mer. Och de gör oftast att ljudet blir bättre. Så Sjung i duschen gott folk.! :) Jag gjorde de idag och kom ut 45347634896 gånger gladare :)

Imorgon blir de golf igen. :)

Kan meddela att jag efter en veckas "diet" har minskat mina mått. Jag kunde idag ha ett par shorts som varit för små i nästan ett år! Stolt!

Åh vad trisst att inte ha bilder. Men jag har mammas dator nu för att min har trubbel att hitta de trådlösa och då har ja g inga bilder här. Men de kommer! :)

/Lisa

Ojojoj! De var härligt de!

Idag var jag och älsklingen ute och gick stavgång, FORT! 1 och en halv mil blev de! Helt underbart. <3
Nu har jag dock ont i stort sätt hela kroppen. Men ack vad de var värt de! :)

Detta blir ett kortkort inlägg för jag är jätte trött och ska lägga mig i sängen och vara stolt över mig själv ;)

/Lisa

Motion = good stuff.

Ja, idag har jag mest sovit och motionerat. Jag sov till 10. Gick upp, åt frukost (proppade en skål med bär och tog ca 2 msk vaniljyoghurt på de, MUMS! ). Städade lite i garderoben och sen! Sen satte jag på mig mina motionsprylar (joggingskor, träningsbyxor och min nostalgi tröja) Och stack ut med stavarna i högsta hugg. En tille och 40 minuter blev de till slut. Powerwalk är himla kul! :) man känner verkligen hur HELA kroppen jobbar när man kör stavgång. Och de går MUCHO snabbare med stavar än utan. Perfekt motion för den som vill springa, men tycker att de är långtråkigt. Man bränner 30% mer med stavar än utan. I like it!

För övrigt så har jag haft något av ett chips-beroende innan denna kost-ändring. Och för att lösa de så skulle jag få 10 chips i veckan och nöja mig med de. Och jag hade då mina 10 chips i en skål innan jag gick ut och motionerade och när jag kom hem hade mamma ätit upp dom! Så nu blir de till att klara av totalt två veckor utan chips. :( Men jag får väl vända blicken mot fruktskålen istället och tycka att de är godare med en banan än ett chips ;O haha...

I alla fall. Efter jag kom hem från stavgången så hoppade jag in i duschen och sen raka vägen i pyjamas. Ipoden ligger här bredvid mig. Laddad med helt underbar musik som typ Timos senaste skiva, lite Johnossi och en jäkla massa mjukis-rock..! Men den får vänta; för nu är de golf på TV. Heja Johnson!

/Lisa

Mat-färslag

Okej, min kära vän Mickan kommenterade de förra inlägget och frågade vad man ska äta till mellis och kvällsmat. Också om de inte blir massor med mat. Och nej. De blir inte de. ;o
Idag åt jag en relativt liten skål fil med frukt/bär i. Typ kl 10.00. Sen hade jag ett hopp fram till kanske 12.45. Då var de mellis. Idag blev de två melon skivor och en banan. Sen 14.45 var de lunch. Då ska man äta typ en halv middag. Så istället för 8 köttbullar så äter man 4 osv. Och massor med grönsaker. Så jag åt ett ägg, två falukorvs-skoivor och en dl pasta. Man behöver inte bli mätt varje tillfälle. De viktiga är att man inte är sugen/hungrig. Så nu har jag missat melliset mellan Luch och middag. FYSKÄMS. Men då kan man kompensera de genom en tidigare middag. Och då kan man äta som vanligt. Inga konstigheter. Men kvällsmålet, som bör vara vid 19:30/20:00 får inte bli senare än så för kroppen hinner inte med innan sängen då! och då kan man äta typ fruktsallad, smoothie, 1 smörgås eller något litet att tugga på. För min del ikväll blir de fruktsallad. UTAN grädde/vanilj-sås.

Hoppas de klargjorde allt :D Och jag har i och med detta gått ner några kg på en vecka. Så för mig funkar detta. Jag tänkte också att de skulle bli MASSOR med mat. men äter man rätt mat så går de.


/Lisa

Bra start på dagen!

Jag somnade med datorn och spotify igång i natt. Jag vaknade vid tre och undrade vad fan de var som lät, pillade lite mellan mina musiklistor på detta fantastiska musik-himelriket. Landade på min vanliga lista "Favvosar" och gick nöjt och la mig till Jack Johnsons - angel. Somnade på stört.

När jag vaknade vid nio igen så insåg jag att jag nynnade med på Timos - Creep. Den spelades mysigt och lagom högt ut ur mina alldeles för dåliga högtalare. Men de var de bästa uppvaknandet på LÄNGE!

Ja, och nu såhär vid 12.25 så är frukosten i magen, tvätten i maskin och rummet städat. Kan de bli bättre? :)
Ja, de kan de! De blev just de. Den mest hopplösa radiokanalen Rixfm spelade nyss Johnossi - Man must dance. Man kanske ska börja lyssna på radio ändå...

Jag funderar på att ha lite hälso-snack på bloggen, liksom utöver detta musikprat liksom. De är ju såhär att jag gick till en dietist för en vecka sen och de besöket har satt sina spår i mig och jag vill gärna dela med mig av alla tips och sånt jag fick/kommer få.

Just nu håller jag på att fixa regelbundna mat-tider. Typ som en mat-och-sov-klocka. Jag ska äta frukost, mellis, lunch, mellis, middag, kvällsmål. Hur ska man hinna få i sig allt? Men allt detta ätande för att jag inte ska småäta onyttigheter som gärna smiter in i munnen på kvällskvisten. Man ska tydligen ändra en sak i taget. Istället för att POFF ändra på allt, så tar man ett steg i taget. Sen har jag börjat gå ut och powerwalka med stavar och de har verkligen satt sina spår.

Så, nu ska jag ner i tvättstugan igen. De är ganska nice att tvätta om man gör de på rätt sätt. = Med ipoden i öronen och låtar med lite GO i.

/Lisa

Nystart!

Ja! Nu har jag då fixat ny design på bloggen. Eller ja, jag har kopierat stilmall osv. ^^ Men de är lite nytt här på bloggen i alla fall.

Jag tänkte att jag skulle strunta i att skriva om deppiga saker, de säker både mig och de som läser. Så Vi kör på en positiv blogg som de öser in kommentarer på, right?!! :D

Jag är då en musikfantast. Jag älskar att lyssna och analysera musik. Och försöker mig på att skriva eget men de känns som om jag förstör själva grejen med musik i och med mina försök. Men men. Skamm den som ger sig! :)

Så. De var första inlägget på denna fantastiskt positiva, musikaliska blogg!


/ Lisa

RSS 2.0